111 са кандидатите за депутати в област Кюстендил! Най-възрастният е на 79 г.

Снимка: Infomreja.bg

76 от кандидатите са мъже, а 35 са дамите

РИК – Кюстендил, спазва хронограмата, която е утвърдена от ЦИК за вота на 2-ри април. Осигурени сме материално, технически, кадрово, от всяка една страна имаме необходимата организация, обяви председателят на Районната избирателна комисия, Венцеслав Механджийски.

Той уточни, че 111 са кандидатите за депутати в област Кюстендил, а общо регистрираните листи са 21. Те ще се борят за 4 мандата в 10 МИР – Кюстендил.

76 от кандидатите са мъже, а 35 са дамите. Най-старият кандидат за депутат е на 78 години, а най-младият на 23 години.

278 са общо секциите за вота на 2-ри април - на машина и хартия са 170, а само на хартия 108.

„Що се отнася до видеонаблюдението, Информационно обслужване ще бъде ангажирано с камерите, но все още няма пълна яснота“, допълни още председателят на РИК в Кюстендил.  

Главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова обясни, че на този етап от организацията на изборния процес в ОА се изпълняват задълженията по Изборния кодекс, хронограмата и другите решения на ЦИК относно доставката и съхраненията на изборните книжа и материали.

“Създадени са условия за работата на РИК. Областна администрация е взела участие в конституиране на Комисията, като е провела консултациите с политическите партии.

Предложен е тираж на бюлетини, който е в размер на 141 хиляди и 800 броя, съобразени с броя на избирателите от предходните избори и Изборния кодекс, където е посочено, че трябва да бъдат 110% бюлетините от броя на избирателите”, обясни Михайлова.

Тя припомни, че ОА съхранява в определени за целта помещения изборните книжа и материали, като те са съответно под охрана на ОД на МВР.

ИНФОМРЕЖА отново ви предоставя възможността да бъдете информирани за всички събития, свързани с изборите.

Проследете всички най-важни политически теми в сайта ни и на специалната ни страница във Фейсбук – ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ.

Всички новини на едно място можете да откриете и рубриката ни ИЗБОРИ на www.infomreja.bg, както и в Twitter.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK