Прокуратурата в Ботевград води разследване за цигари без бандерол на стойност 700 000 лева

Снимка: МВР, архив

Предмет на престъплението са 2 930 000 къса цигари

Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград, се провежда разследване по досъдебно производство за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол в големи количества. Предметът на престъплението са 2 930 000 къса цигари на обща стойност около 700 000 лева.

Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. чл. 2 от НК и по чл. 234, ал. 3, т. 2 и т. 3, вр. ал. 2 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица – В.К. (на 32 години), осъждан за същото престъпление с влязла в сила присъда, К.С. (на 44 години), криминално проявен, и Н.Х. (на 43 години), неосъждана.

На 03.11.2022 г., на автомагистрала „Хемус“ в района на с. Врачеш, община Ботевград, е спрян за проверка автомобил, м. „Опел“, управляван от К.С. от гр. София. В товарния обсег на превозното средство са открити 6 мастербокса с фабрично запечатани кутии с цигари без български акцизен бандерол. Мъжът е бил съпровождан от друг автомобил, м. „Хюндай“, шофиран от Н.Х.

По указание на наблюдаващия прокурор и в условията на неотложност са предприети действия по разследването на адреси в София и Враца. При претърсване на няколко гаража в столицата и автомобилите са иззетти общо около 287 мастербокса с цигари без акцизен бандерол.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура – Ботевград, да внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK