Разобличиха водач беглец и в кражба

Снимка: Infomreja.bg

Криминално проявеният мъж е задържан

Водачът, опитал да избяга от полицейска проверка в исперихското село Къпиновци, е извършител на увреждането и кражбата от автомобил в село Средоселци. Това е установено в хода на разследването по двата случая от 20 февруари, съобщиха от ОДМВР-Разград.

Около 22.25 часа на 20 февруари служители на РУ-Исперих, подават сигнал със стоп-палка и ясен звуков и светлинен сигнал за спиране към автомобил „Опел Астра“. Шофьорът, без да съобрази поведението си с подадените сигнали, ускорява движението си в посока село Подайва. Малко по-късно изоставя колата в землището на Подайва и се укрива.

Тогава потрошава „Опел Астра“, заключен и паркиран пред дома на 24-годишната собственичка. Разбива предната врата, изкъртва огледалото за обратно виждане, касетофона и вратата на жабката, след което взема намиращото се в колата портмоне с 50 лв.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 34-годишният криминално проявен и осъждан водач от хасковското село Крепост бе установен и задържан на 21 февруари. Водят се бързо производство по чл. 270, ал. 1 от НК и досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 и 4 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK