МВР: Изборният процес протича нормално, без инциденти

Снимка: Infomreja.bg

Преобладаващата част от сигналите са свързани с купуване на гласове

Изборният процес протича нормално, без инциденти. Криминогенната обстановка в страната е спокойна. За обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в охраната на избирателните секции в страната (в т.ч. и подвижни) участват близо 16 000 служители на МВР.

Резултати

Български лични документи

Общо за периода от 16 ноември до 10 часа на 21 ноември са издадени 506 удостоверения.

Гранична полиция

Оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГДГП е нормална. Създадена е организация по места за осигуряване нормалното функциониране на ГКПП, както и граничното наблюдение в уязвимите участъци. Граничните проверки се осъществяват своевременно. Пропускателната дейност през граничните пунктове се осъществява при нормална интензивност на пътникопотока.

Пожарна безопасност

На територията на страната няма произшествия от компетентността на органите за ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите.

Сигнали

От 14 октомври до днес са получени общо 1176 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Преобладаващата част от сигналите (884) са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, 75 – за неправомерна агитация, 19 – за корпоративен вот, 3 – за унищожаване на имущество и др.

Съставени са 8897 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР, от тях 2880 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 1089, Благоевград – 760, СДВР - 665 и др.

Досъдебни производства

Образувани са общо 185 ДП, от които 153 - против политическите права на гражданите – чл. 167-169 г от НК. Най-много са те в ОДМВР Бургас – 29, Монтана – 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK