Рашков: Не слушам пропадналия политик Борисов

Рашков обвини специализираната прокуратура, че спъва работата на полицията

"Отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства".

Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че у нас работи контрабандна схема, която той определи като "пътя на копринката".

Според него МВР има доказателства срещу бившия премиер и ще даде гласност без да разчита на съдействие от държавното обвинение.

Рашков обвини специализираната прокуратура, че спъва работата на полицията. "До настоящия момент тя не дава ход на около 25 разследвания, които са започнали в службите на МВР и те няма изгледи да приключат. Много обезпокоителен е фактът, че тези материали, тази дейност на полицията, се отнася до ОПГ", каза Рашков.

Вътрешният министър смята, че за предстоящите избори няма нужда от допълнителна организация, каквато предложи главният прокурор Иван Гешев, който преди дни изпрати писмо, с което поиска МВР, ДАНС и държавното обвинение да сформират съвместно звено за борба с изборните измами.

"Още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Мисля, че с или без писмо работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място", заяви Рашков и определи предложението на главния прокурор за национално междуведомствено звено е несъстоятелно. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK