Борисов: По сделката за газ от САЩ участниците ще си разделят по 100 милиона на месец

Снимка: dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че не иска предсрочни избори, "докато последният българин не се разочарова"

Участниците в сделката за доставка на газ от САЩ ще си разделят по 100 милиона на месец. Това заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че правителството умишлено не дава отговор колко точно ще струва американският газ, за който премиерът Кирил Петков каза, че ще е по-евтин от сегашната пазарна цена на "Газпром".

"Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-ниска от тази, по която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР, който подмени политически, излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и Промяната мълчи", подчерта Борисов.

По думите му следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да връща борчовете им. Ние стартирахме предишния мандат с 6 млрд. лева под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година. Ако те останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 млрд. борчове", предупреди лидерът на ГЕРБ.

Що се отнася до доставките на газ от Азербайджан Бойко Борисов посочи:

"Добрата новина, казва той, от днес е, че ще можем да си получим цялото количество азерска газ. Първанов започна, аз го свърших, азерска газ си тече, има си договори. Коя е добрата новина? Вие щяхте да объркате договора, да спре".

Лидерът на ГЕРБ иронизира Кирил Петков, че развял като знаме новината, че ще внасяме втечнен газ от САЩ и пипомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбах, когато като български премиер е бил на посещение там. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd