Кирил Петков: Най-талантливите работят заедно

Снимка: Infomreja.bg

Това каза Кирил Петков от трибуната при представянето на кабинета „Денков – Габриел“

В тази зала непрекъснато обсъждаме, че в България има много проблеми за решаване. Но говорим рядко, че България има много предимства и възможности. Вярвам, че България е със светло бъдеще. 

Повреме на Римската империя талантът се е концентрирал в държавното управление. А през Средновековието най-талантливите са били военни. Повреме на индустриалната революция талантът е бил в индустрията. За съжаление има страни, където най-талантливите отиват в сивите сектори, а гражданите с много бедни. Има страни и в които топ таланта излиза от страната.

Ролята на политиците е да направя талантливите да работят за прогреса на обществото. Това, че акад. Денков ще води България, а после Габриел – ми дава надежда.

Това каза Кирил Петков от трибуната при представянето на кабинета „Денков – Габриел“. Съпредседателят на ПП представи акад. Денков като блестящ учен и отличен администратор, като скромен човек. 

Мария Габриел е друг талант на България, каза Петков от трибуната, няколко седмици след изтеклия запис от заседанието на ПП, в който казва, че Габриел не е „калинка“. Припомняме, че Петков се извини публично.

С дни съм се чудил как е възможно „Съединението да прави силата“. Денков и Габриел ми вдъхват доверие, защото най-талантливите заработят заедно, заяви още Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK