МВнР предупреждава за възможни затруднения при пътуванията до Англия

Снимка: Infomreja.bg

Част от засегнатите летища вече ограничиха дневния брой на излитащите

От Министерството на външните работи (МВнР) предупреждават за възможни затруднения при пътуванията от и до Великобритания, както и вътре в страната. Липсата на достатъчно персонал на определени летища в Обединеното кралство предизвика и в бъдеще се очаква да доведе до отмяната на редица полети от и до страната.

Част от засегнатите летища вече ограничиха дневния брой на излитащите пътници. Въпреки предприетите мерки все още има случаи, при които се стига до отмяна на полети с кратко предизвестие.

Затруднения се наблюдават и в железопътния транспорт поради планираните стачни действия на служителите, заети в този икономически сектор. Големите стачки от края на миналия месец не удовлетвориха напълно исканията на синдикатите и като резултат от това има насрочени стачки за 27-и и 30-и юли, се отбелязва в съобщението. Те съвпадат с Игрите на Британската общност, които ще се проведат в периода 28-и юли – 8-и август, и които се очаква да привлекат много посетители от страната и света. Това обстоятелство ще доведе до още по-голямо натоварване в транспортния сектор и би могло да предизвика промени в разписанията, забавяния при пътуванията, а също и отмяна на планирани курсове в последния момент.

От ведомството призовават българските граждани, които възнамеряват да пътуват от или до Обединеното кралство в следващите седмици, да проявяват повишено внимание и да се информират редовно за възможната отмяна на техните полети или пътувания с други форми на транспорт. Същата препоръка се отправя и към сънародниците ни, пребиваващи временно или постоянно на територията на Обединеното кралство.

При необходимост от съдействие българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към посолството ни в Лондон на телефонни: +44 20 7581 3144, +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на посолството: [email protected], [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK