Путин обвини Вашингтон, че проточва конфликта в Украйна

Снимка: БГНЕС

По думите му освен това САЩ се стремят "да дестабилизират" света чрез неотдавнашната визита в Тайван

Руският президент Владимир Путин обвини днес САЩ, че проточват украинския конфликт и се стремят "да дестабилизират" света чрез неотдавнашната визита в Тайван на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предаде Франс прес.

"Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се стремят да проточат конфликта. И действат по същия начин, разпалвайки конфликтния потенциал в Азия, Африка, Латинска Америка", заяви Путин в обръщение към Международната конференция по сигурността в Москва.

"Американската авантюра спрямо Тайван не е просто пътуване на един безотговорен политик, но част от преднамерена съзнателна стратегия, целяща да дестабилизира и внесе хаос в ситуацията в региона и в света", продължи той.

Това е "безсрамна демонстрация на незачитане на суверенитета на други страни и на международните им ангажименти", каза Путин и отправи критики във връзка с тази, по думите му, "грижливо подготвена провокация".

Специалната военна операция на Русия в Украйна се провежда изцяло според устава на ООН. Целите ѝ са ясно определени - да гарантира сигурността на Русия и на руските граждани, да защити от геноцид жителите на Донбас, изтъкна Путин, цитиран от ТАСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK