Министър Светлан Стоев прие посланика на Украйна

Снимка: МВнР

Той изрази увереност, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните приятелски отношения между България и Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на Украйна Виталий Москаленко. В хода на разговора българската страна препотвърди неизменната и последователна подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните й води. Анексирането на Крим е в нарушение на международното право.

За България, включително като страна от Черноморския регион, е много важно ситуацията с Крим и конфликта в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на преговорите в установените международни формати.

Министър Стоев изрази увереност, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните приятелски отношения между България и Украйна.

Посланикът на Украйна, от своя страна, подчерта, че последователна българска подкрепа за Украйна е от голямо значение за страната му. Той поднесе съболезнования във връзка с трагичните инциденти при пожара в село Рояк и катастрофата с автобус от Република Северна Македония на автомагистрала „Струма“.

Министър Стоев благодари за изказаната съпричастност и изрази надежда, че украинският му колега Дмитро Кулеба ще има възможност да посети България през следващата година, за което има отправена покана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK