Приключи изборният ден зад граница

Снимка: Infomreja.bg

МВнР положи всички усилия и създаде организация, така че вотът зад граница да премине без трудности

Приключи изборният ден зад граница във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, след като в 6 часа тази сутрин българско време заради часовата разлика най-късно затвориха секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър.

МВнР положи всички усилия и създаде организация, така че вотът зад граница да премине без трудности, а сънародниците ни в чужбина да упражнят безпрепятствено конституционното си право си на глас.   По информация на дипломатическите и консулските ни представителства  всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и предали своите книжа.

В САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада – 16, от общо 749 секции в 68 държави. Сънародниците ни имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония и Сингапур, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям брой избирателни секции бяха разкрити в Европа.

Благодарение на доброто сътрудничество с логистичните ни партньори от DHL бюлетините и машините бяха доставени навреме до 745 секции. Поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията, само в 4 секции: 2 в Австралия, 1 в Нова Зеландия и 1 в САЩ в секцията в Сейнт Луис бюлетините бяха разпечатани на място по специален образец, изпратен от ЦИК. Всички 336 машини бяха доставени навреме в 208 секции с машинно гласуване по въздушен път до далечните дестинации и със собствен транспорт до близките до България държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK