Посланикът на Полша получи почетния знак на Банско

Снимка: Община Банско

Шимански е автор на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания

По време на Международния БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2022, секретарят на Община Банско Иван Докторов връчи почетния знак на Община Банско на посланика на Република Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански.

В рамките на фестивалната програма, полският посланик води workshop и направи презентация на тема „Птиците на България“, а във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“ е подредена и неговата изложба „Птиците на България“. Основният предмет на интересите му сред природата са птиците, които наблюдава повече от 30 години. Шимански е автор на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания (в т.ч. в National Geographic). Той представя своите работи на десетки изложби. Макар че птиците са в центъра на вниманието му, дипломатът не пропуска да снима всичко, което му изглежда красиво и интересно: пейзажи, архитектура, диви и домашни животни, растителния свят, а когато няма други интересни обекти, снима и хора.

По време на посещението му в общинската администрация, Н. Пр. Шимански изказа прекрасните си впечатления от Банско и Пирин, от възможностите за туризъм и практикуване на различни видове спорт и активности на открито. Посланикът сподели, че Банско е известна туристическа дестинация в Полша и интересът към града и планината ще нарастват в бъдеще. За това ще спомогне и активизирането на отношенията на Банско с побратимения полски град Закопане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK