Празничен календар весели жителите на Баня и Елешница

Снимка: Община Разлог

Вижте какви събития са предвидили организаторите

Празничен календар весели жителите на Баня и Елешница.

В Елешница до 7 декември всеки вторник и сряда от 18:00 часа ще има работилница за изработване на коледни играчки и сувенири, съвместно с ОУ “Братя Миладинови”.

Изделията, които ще изработят сръчните дечица, ще бъдат продадени на коледен базар, който ще бъде открит в 16:30 часа на 17 декември. 

На 10 декември от 19:00 часа в големия салон на читалището ще се проведе, ще се проведе “Концерт на Янек Мазулов и приятели”, с участието на Йордан Кърпачев.

Билети може да закупите при секретаря на читалището - цена 7 лв.

На 11 декември от 17:00 часа заповядайте на прожекция на комедията “Космическа Коледа” за малки и големи

На 17 декември от 17:30 часа ще се състои Коледен концерт “ДЕКЕМВРИ-МЕСЕЦ ВЪЛШЕБЕН”

 На 20 декември в 17:30 чака Елешница ще посрещне Дядо Коледа, неговите джуджета Снежанка.

В село Баня до 16.12., в малката зала на НЧ "Просвета" - село Баня, ще има работилница за коледни играчки, сурвачки и сувенири. Изделията, изработени от сръчните ръце на децата от ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски", ще бъдат продадени на благотворителен коледен базар на 23.12.2022г.

На площада в Баня ще бъде подредена Алея на елхите, която ще краси курортното село през декември. Украсяването на коледните елхи ще бъде на 5 и 6 декември. В проявата са поканени представители на институции, хотели, ресторанти, механи, пекарни и магазини. 

На 23 декември, от 17:00 часа, един час преди Коледния концерт, ще се проведе благотворителен базар под надслов ,,АКО СИ ДАЛ, НЕ СИ ЖИВЯЛ НАПРАЗНО".

Всеки може да участва в тазгодишния базар, приготвяйки ястие или друго кулинарно изделие, което ще бъде продадено в деня на коледния концерт в село Баня.

На площада пред Кметството /при неподходящи метеорологични условия - в малката зала на читалището/, жителите и гостите на селото ще могат да се включат в благотворителната инициатива. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болни деца от селото.

Ако желаете да се включите, моля потвърдете на телефон: 0898772821 - Надежда Кехайова, секретар на НЧ "Просвета-1908".

На 23 декември, в 18:00 часа, на площада пред Кметството ще започне Коледният концерт "Коледа под звездите". Концертът ще представи традициите и обичаите свързани с предстоящите Коледно-новогодишни празници в Баня. При неподходящи метеорологични условия, концертът ще се проведе в големия салон на читалището.

На 26 декември 2022 г. Белобрадият старец, заедно със Снежанка, ще пристигне в Баня. В началото на Еко пътека "Женско бърдо", в близост до ТИЦ - село Баня, в 11:30 часа, малки и големи ще посрещнат Дядо Коледа, който ще пристигне с огромен чувал с подаръци.

Ако желаете Дядо Коледа да зарадва и Вашето дете с подарък, то непременно позвънете на тел.: 0898 772 821 - Надежда Кехайова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK