Министър Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

Снимка: Infomreja.bg

Двамата дадоха отлична оценка на двустранното сътрудничество в областта на труда и социалната политика

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе среща с посланика на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов. Двамата дадоха отлична оценка на двустранното сътрудничество в областта на труда и социалната политика и изразиха желание обмяната на опит и идеи между експертите на българското Министерство на труда и социалната политика и Министерството на труда и социалната закрила на населението на Азербайджан да се задълбочат.

Министър Гьоков и посланик Хюсейнов поставиха акцент върху подготовката на проект на Административно споразумение за прилагане на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителствата на България и Азербайджан. Текстовете на документа се съгласуват между двете страни. Министър Гьоков отправи покана след финализирането им споразумението да бъде подписано в София. „В областта на трудовата миграция е необходимо да активизираме работата по съгласуване на проекта на Споразумение за регулиране на трудовата миграция“, добави той.

Министър Георги Гьоков подчерта, че България отдава голямо значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партньор в Черноморския регион. „Днес повече от всякога, в условията на война в Украйна и прекратени доставки на природен газ, Европа и България имаме нужда от задълбочаване на сътрудничеството със страните от Каспийския регион. Азербайджан се е доказал като един от най-надеждните енергийни партньори на България в продължение на много години“, каза министър Гьоков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK