Ден на отворените врати в ПГ по МСС "Пейо Яворов" - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Домакините не забравиха и Еньовденските традиции

Колективът на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев е известен като ценител и пазител на традициите. Не случайно днес, на Еньовден, всеки, който прекрачва прага на училището, минава под дъхав венец, изплетен от 77 билки. Така любезните домакини  честитят на гостите си празника, като им пожелават здраве и късмет.

А тъкмо днес гостите тук са най-много – седмокласници от училищата в града и близките села, поканени да разгледат учебната база и да научат повече за предлаганите специалности.

На двора „са строени“ учебните автомобили, готови за предстоящото състезание по майсторско управление. Ученик , който се обучава в специалност „Автотранспортна техника“, показва част от инструментите, необходими за поддръжка на автомобилния парк, и дава разяснения за тях.

От другата страна на обширния двор, откъм дъхавата лавандула, са подредени изложенията на специалностите „ Агроекология“, „Ветеринарен техник“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

„Нашата специалност е много важна, защото учим как да произвеждаме биологично чисти продукти и да прилагаме знанията си на практика. С нашата продукция се захранва биомагазинът на училището“, казва ученичката Мария Параскова и с гордост посочва плодовете, зеленчуците и билките, с които е отрупан щандът на агроеколозите.

Има с какво да се похвалят и младите ветеринари. Работейки по проекти, те са направили макети на екологично чисти ферми. А в момента предлагат на всеки, който желае, да наблюдава под модерен електронен микроскоп крило на пчела, тъй като изучават и пчеларство.

Разбира се, най-вкусното изложение е кулинарното. Всичко на него е дело на учениците в специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ под ръководството на опитни преподаватели. Всеки има възможност сам да се убеди във вкусовите качества на предлаганите разнообразни изкушения.

Не са малко и седмокласниците, които проявяват интерес към специалността „Електрически превозни средства“. В работилница със съвременно оборудване те наблюдават как ученици от тази специалност с лекота монтират и демонтират гуми. Също тук научават какви са съвременните методи за диагностика на автомобилите.

След обиколката на училището, за да разгледат неговата материална база, седмокласниците се събират в спортните зали, където им се отдава възможност да участват в различни състезания – по канадска борба, минифутбол, коремни преси, „Най-добър стрелец“ ( състезание по баскетбол за момичета ) …

Денят на отворените врати в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ минава неусетно и приятно за гостите на учебното заведение. Той улеснява седмокласниците, като им помага да направят своя информиран избор на специалност и училище, в което да продължат образованието си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ПГ07:41 - 25.06.2022
Къде без БАБА Сова! Да се снима при всеки. ВИЖ, ВИЖ ХУБАВО ВИЖ!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK