Видеоклип показва опасно изпреварване, което прави турският автобус, катастрофирал край Търново

Снимка: ЕЦТП

Има и няколко видеоклипа, доказващи опасното поведение на много от водачите

European Center for Transport Policies: Показваме серия видеоклипове, демонстриращи начина, по който катастрофиралият румънски автобус преминава през Поликраище в последните месеци, правейки куп нарушения. Въпросът за контрола върху поведението на чуждестранните водачи на наша територия и липсата на адекватни санкции към тях също е повдиган многократно от Европейския център за транспортни политики. Особено в Поликраище и обхвата на път I-5.

ЕЦТП разполага с кадри, на които се вижда, че автобус на същата фирма като от тежката катастрофа от събота през нощта, е участвал в инцидент във Велико Търново.

Тогава рейсът също е превозвал туристи от Турция и е пътувал към Русе, а сблъсъкът с лек автомобил е станал малко след полунощ на 29 юли 2021 година в района на южния пътен възел във Велико Търново.

Според тогавашната информация автобусът е засякъл пътя на лекия автомобил, а заради удара двете превозни средства са се озовали на острова между отклоненията за Русе и центъра на града. В лекия автомобил са пътували трима души, а пострадали при инцидента не е имало.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK