Катаджии установиха над 4 350 нарушители по пътищата в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Данните са в рамките на проведена специализирана полицейска операция

5706 моторни превозни средства са проверени за един месец /07.07. – 07.08.22 г./ в Пернишко в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 6778 водачи и пътници.

До момента са съставени 3755 фиша и 556 акта за установяване на нарушения. Акцент в контрола е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и шофиране на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия месец са установени 9 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол над 1, 2 промила и 10 от 0, 5 до 1, 2 промила.

Четирима водачи са отказали проверка за установяване на употребата на алкохол. Под въздействието на наркотични вещества и техните аналози са засечени да шофират 13 души, други двама са отказали да бъдат тествани. Установени са и 16 неправоспособни водачи.

Наблюдавани позиции са били още: неосигуряване на предимство и преминаване на забранен сигнал на светофара – 15 нарушения; неправилно изпреварване -  11; отнемане на предимство на пешеходец – 10; отнемане на предимство на пътно превозно средство – 12; нарушения с непосредствена опасност – 35.             

През периода са връчени 869 електронни фиша и са наложени 67 принудителни административни мерки. Засиленият контрол продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK