В ареста остава шофьорът, причинил тежката катастрофа край Търново

Снимка: fakti.bg

Дж.Дж. е привлечен в качеството на обвиняем

По искане на Окръжна прокуратура-Велико Търново бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на привлечения в качеството на обвиняем шофьор на автобус, който причини тежка катастрофа на главен път Русе - В. Търново, при която загинаха четирима и пострадаха осем лица.

Дж.Дж. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.08.2022 г. около 02,00 часа на първокласен път Русе-Свиленград, в землището на с. Крушето, общ. Горна Оряховица, при управление на моторно превозно средство - автобус „Мерцедес“ с румънска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по чл. 20, ал.1 и 2 от ЗДвП - като водач не е контролирал моторното превозно средство, което управлява, и не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. В резултат на това реализирал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лицe – четири лица, пътували в автобуса.

Великотърновският окръжен съд уважи искането на прокуратурата като определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Прието е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Деянието се отличава със значителна степен на обществена опасност, налице е реална опасност обвиняемият да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването.  

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред  Апелативен съд-Велико  Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK