„Зелена светлина“ за реконструкцията на водопровода в Самораново

Снимка: Община Дупница

Това стана ясно от писмо, изпратено до инж. Чимев

Имаме вече официално "зелена светлина" за реализиране намерението за реконструиране на водоснабдителната мрежа на село Самораново и гарантиране постоянното водоснабдяване за населението, обяви кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Това стана ясно от писмо, изпратено до инж. Чимев. "Знаете, че темата е много сериозна и повече от половин година правехме срещи и в Регионалното министерство и в Министерство на правосъдието, предвид намерението за изграждане на пилотен затвор край Самораново.

Още преди 3 години, когато правехме проучване на водопроводната мрежа в селото се видя, че загубите са над 70%, а самата мрежа е силно амортизирана, което създава проблеми на жителите от години. Нормални бяха и опасенията, че новият обект ще създаде допълнителни проблеми с водоснабдяването и този проблем трябваше веднъж за винаги да се разреши. Получих днес необходимото потвърждение и веднага възложих на служителите да започнат изготвянето на документите за предприемане необходимите процедури. Използвам възможността в тази връзка да благодаря на министър Крум Зарков и министър Иван Шишков, че разговорите ни приключиха с положителен резултат", лаконичен бе инж. Чимев.

"Още на първата по-голяма среща през месец юни тази година, на която бяхме и с кмета на село Самораново поставихме въпросът за състоянието на водопроводната мрежа, множеството аварии и загуби на вода. Тогава започнахме да коментираме необходимите инвестиционни мерки, които да се реализират приоритетно в краткосрочен план в рамките на Самораново, както и по-дългосрочни свързани с реконструкция на довеждащите водопроводи, за които е ясно, че ще отнеме повече време, предвид и изискванията от екологичното законодателство.

В поредицата от срещи и след това, темата бе се коментираше с повече конкретика, за да получим днес тази "зелена светлина" за действие", допълни инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK