Провериха изградената фотоволтаична централа на покрива на ГУМ-Дупница

Снимки: Община Дупница

Това е първото общинско дружество, което предприема подобна инвестиция разположена върху над 800 кв. м

Приемна комисия на мощности осъществи днес проверка на изградената фотоволтаична централа на покрива на ГУМ-Дупница. Освен членовете на комисията, на място бе и кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, който провери крайния резултат от предприетата инвестиция.

"Това е първото общинско дружество, което предприема подобна инвестиция разположена върху над 800 кв. м. Преди да се премине към инсталирането на фотоволтаиците се наложи ремонт на покрива, а сега вече начинанието е в заключителна фаза.

130 000 лв. без ДДС е инвестицията за централата от кредит и собствени средства. Не е изключено да помислим подобно начинание и за други общински дружества, където позволява подобна инвестиция", коментира инж. Чимев.

"Ремонтът на покрива и самата централа са на стойност общо над 200 000 лева. Освен за ползване, ще бъде и продаван ток, като предстои да бъде избран купувача след подбор на оферти.

30% намаляване на разходи за ел.потребление при пълни мощност показват изчисленията, като цялата инвестиция ще бъде покрита за 3 години", лаконична бе Цветанка Вуковска, Управител на ГУМ-Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK