МОСВ ще е близък и загрижен партньор на всички зоопаркове

Снимка: МОСВ

Това заяви на среща с директорите на всички 22 зоопарка в страната министърът на околната среда

„МОСВ ще оказва пълно съдействие за решаването на проблемите на всички зоопаркове в страната. Искам, когато в тях влязат гражданите със своите деца, да усетят, че сме част от връзката човек - природа. Моя мисия е да намерим път за решаване на всички проблеми, пред които сте изправени“. Това заяви на среща с директорите на всички 22 зоопарка в страната министърът на околната среда и водите Асен Личев. Той изрази надежда, че след време в репортажите за зоологическите градини ще присъстват кадри, каквито наблюдаваме от големите и модерни зоопаркове по света. 

Поканата за среща с тях беше отправена от зам.-министъра на околната среда и водите Емилия Тончева по повод днешния им национален празник. „Изключително високо ценя труда ви в зоологическите градини. Знам, че не ви е лесно. Ваша кауза е да научите хората да пазят природата и животните“, каза тя. По думите й тази среща е начало на много други, както и с неправителствени организации и представители на местната власт. Това според зам.-министър Тончева би довело до по-бързото разрешаване на проблемите на зоологическите градини.

Директорът на „Зоологическа градина“ – София Добромир Бориславов заяви: „Благодаря ви, че слагаме началото на промяната в отношенията ни, надявам се на съдействие за изглаждане на различни противоречия в работата ни и за преодоляване на проблемите“. Благодарности изразиха и останалите директори на зоопаркове в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK