"Монахинята" – новото "предизвикателство" или опасен човек: Първи сигнал до органите в Благоевград

Снимка: Tik Tok

Инцидентът е станал в периода 13 – 17 септември между 21 и 00 ч.

Монахинята – новото тик-ток предизвикателство или опасен човек.

От месец в социалните мрежи „Фейсбук“ и „Тик-ток“ се обсъжда между родители и ученици наличието на един „феномен“ – мъж, облечен в черни дрехи, който се разхожда из градовете в Югозапада. Човекът – наричан „Монахинята“, заради това, че е покрит отгоре додолу с черни одежди, се твърди, че има нож в себе си, крие се в глухи и неосветени улици и плаши хората. Вади хладното оръжие към тях, а след това ги гони.

Информацията бе разпространена най-напред в Тик-ток чрез неясни картини от видеоклип, в който се твърди, че Монахинята е „тръгнал“ от Радомир, а след това е забелязан още в Благоевград, Петрич, Сандански.

Монахинята обзема цялата мрежа буквално за дни и потребителите яростно коментират дали подобен човек действително съществува и ако е така – как може да бъде установен.

Нека припомним, че Тик-ток възпроизведе като социална мрежа доста „неистини“, които подлъгаха деца и подрастващи да извършват така наречените „предизвикателства“, а именно – да лягат на пешеходни пътеки в очакване на автомобил, който да премине, а детето да остане между гумите му, докато приятел заснема клип; поглъщането на метални топчета – което доведе до борбата на лекарите за живота на момче от страната; и по-безобидни – хвърлянето на бутилка с вода, която да застане изправена след хвърлея.

Назоваха се и имена като „баба Грени“, заместващи някогашните забавления на малчуганите като „Дама Пика“ и Баба Яга.

Тик-ток „учи“ още деца и подрастващи да изпълняват определени движения на музикален фон – танц, след което клипа автоматично е споделян в мрежата.

Оказва се обаче, че действително има подаден сигнал в ОДМВР-Благоевград, за установяване на неизвестно засега лице, което е направило опит да посегне на млада жена в града.

Инцидентът е станал в периода 13 – 17 септември между 21 и 00 ч. Жена, работеща в казино в централната част на града, се е прибирала от работа. На улица зад сградата на АУБ в града, жената е подгонена от мъж в черно облекло, който извадил нож срещу нея.

Жената е изтичала до бул. „Джейс Баучер“, където е потърсила помощ. Екипи на частна охранителна фирма са се заели с издирването на лицето, но без успех. Докладвано е пред органите на реда.

Без значение дали има подобна личност, носеща прозвището, или някой се „въплътява“ в образ, за да създава смут, съществува опасност за гражданите – най-вече за децата и младежите. Поредното „предизвикателство“ или създаването на градски мит не води до нищо ползотворно за обществото, в което онлайн образите са предпоставка за осъществяване на реални действия от страна на недобросъвестни лица или такива с определени мании и установени/ неустановени разстройства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK