Кметът на Дупница за Ивана: В държавата никой не се грижи за децата в това състояние

Снимка: Infomreja.bg

Разпоредена е вътрешна проверка във всички училища в общината

Разпоредил съм вътрешна проверка във всички училища на територията на община Дупница. До 8 март ще очаквам да ми бъде предоставен списък от училищата за деца с проблемно поведение. Това обяви на брифинг кметът на Дупница Първан Дангов.

По отношение на Ивана, той коментира, че се касае за дете с наследствени проблеми в поведението.  „Това чакам да го потвърдят и здравните власти. Тя е дете, с което е би трябвало да работи здравната система, образователната система, семейството, училището, за да не си говорим за кампании по издирване. Ще провокирам един открит разговор между институциите, за да направим превенция. Оказва се, че в държавата никой не се грижи за децата в това състояние. Системата някъде не работи, а коренът трябва от семейството в тази история“, заяви още Дангов.

По негови думи операцията по издирването на Ивана може да приключи днес, но може да продължи два или три месеца. „Ще събера всички институции, личен лекар и всички имащи отношение по случая, за да можем да прогнозираме нещо и най-вече да има поука от цялата история.

Когато става въпрос за деца трябва да направим превенция, затова са всички мои действия. Ако в ситуация на бедствия и аварии не можеш да предвидиш земетресение, тук е предвидимо. Може и други деца да има като Ивана, с които трябва да се работи“, коментира кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK