Полицията издирва 11-годишно момиче

Снимки: ОДМВР, Монтана

Любка Серафимова Михайлова от град Вършец е в неизвестност от 22 януари

РУ-Монтана, издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от град Вършец.

Според информация от близките, в петък, 21 януари, детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от Вършец. В събота, между 16,30 часа и 17 часа момичето излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините подали сигнал за изчезването му в полицията.

В РУ - Монтана, незабавно е създадена организация за издирване на изчезналото дете. В предприетите оперативно-издирвателните действия участват екипи от РУ - Монтана, ОДМВР-Монтана, от местните подразделения на пожарната и жандармерията, от Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в град Берковица, експерти от ГД „Национална полиция“.

В издирването, предприето още в събота, се включили и 40 жители на селото. Извършени са претърсвания на района и издирване с водолазен екип на преминаващата в близост река Ботуня. Оперативно-издирвателните действия продължават.

В деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът й са затруднени.

Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK