"Неврокоп арена" в Гоце Делчев - царство на красотата и грацията

Снимка: Infomreja.bg

Турнир по художествена гимнастика събра състезателки от България, Гърция и Австрия

Голямата спортна зала „Неврокоп арена“ в Гоце Делчев – център на много значими спортни събития, сега е царство на красотата и грацията. В нея се провежда Първи национален и международен турнир по художествена гимнастика „Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев“. Открива го кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Скъпи гости на турнира са първата в света трикратна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова и „диамантените“ момичета на България. С кратки, но топли слова те поздравяват участниците в конкурса и им пожелават успех.

Поздрав към всички отправят и децата от НЧ „Възраждане – 1927“ в село Копривлен. Сладкогласната Мария Драгинова, възпитаничка на музикалния педагог Петър Аврамов, изпълнява песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“, а танцовият състав с ръководител Тодор Цветков изиграва ръченица.

С внимание присъстващите изслушват и словата, които малките гимнастички отправят към своите треньорки Габриела Шопова и Мария Джингарева. Те им благодарят за търпението, с което ги обучават, за грижите и сърдечното отношение. „Вие ни учите не само да сме добри гимнастички, но и добри хора“, казаха децата. Развълнувана, Мария Джингарева им благодари.

Състезанието, в което участват гимнастички от България, Гърция и Австрия, продължава.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK