Даниел Митов: Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП

Снимка: БГНЕС

Нашата идея беше хем да изпратим въоръжение на Украйна, хем да модернизираме нашата армия, каза Митов

"Когато ти предлагат текст в който се казва, че подкрепяме Украйна в европейския й път няма как да не го подкрепиш. Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател." Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в студиото на Би Ти ВИ. Той коментира темата за гласуваната вчера в парламента военна помощ за Украйна.

Нашата идея беше хем да изпратим въоръжение на Украйна, хем да модернизираме нашата армия, каза Митов.

По думите му мнозинството в парламента е подходило с цинизъм. "Те изразиха дълбока загриженост за случващото се в Украйна. В същия момент, не направиха нищо друго, добави народния представител.

"Писмото от Зеленски ни изненада. Знаем, че Украйна иска от нас военна помощ. Не знам как са успели да изнудят посолството на Украйна да им даде писмо, което да им служи за вътрешнопартийни интереси. Това е цинизъм.", заяви Митов.

Депутатът коментира и темата за доставките на газ. По думите му България продължава да купува руски газ, но чрез посредници. Според Митов управляващите са върнали мутренските времена.

Даниел Митов заяви, че ще се стигне до ембарго на руския петрол в даден момент. "Трябва да работим за излизане от зависимост. България трябва да вземе ясна позиция. Ако искаме да се противопоставим на руската агресия, трябва да подкрепим ембаргото.", каза още депутатът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK