Изграждат изкуствено игрище на стадион „Бончук“ в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

През пролетта ще приключат и дейностите по изграждането на естествения терен "Шмиргело"

Със свое писмо, изпълнителният директор на БФВ Борислав Попов до кмета на община Дупница - инж. Методи Чимев, информира, че входираният проект за изграждане на изкуствено игрище на стадион "Бончук" е одобрен.

Решението е на ИК на БФС по протокол 9 от 6-и декември миналата година, с което се одобрява инвестиционната програма на БФС за 2023-2024 година.

"Предложението ни бе за изграждане на изкуствен терен, който ще бъде с размери 64 на 44 метра. Освен него, проектът включва изграждане на ограда и осветление, за да може да се ползва и в тъмните часове на деня.

Съгласно изискванията на БФВ, трябваше да изпратим потвърдителен отговор, че поддържаме желанието си, което вече направихме. От отдел "Общинска собственост" и БФС вече работят по допълнителната документация. След като приключат административните процедури - ще имаме яснота и за стартиране на същинските дейности по изграждането на терена", коментира инж. Чимев.

През пролетта ще приключат и дейностите по изграждането на естествения терен "Шмиргело", който е с изграден сондаж, система за напояване, изцяло ново тревно покритие, а игрището е с оригинални размери.

С изграждането на двете игрища, ще се реши изцяло проблемът с тренировъчната база най-вече за детско-юношеската школа, която в момента води тренировки в близките села.

"Знаете, че през октомври миналата година входирахме и проект в Министерство на спорта на стойност над 1 милион лева за самия стадион "Бончук".

Сред заложените дейности там са ремонт на терена, козирката, лекоатлетическата писта, изграждането на сектори, ремонти на помещения и други.

В момента тече изискване на допълнителни документи и информация, които предоставяме своевременно на експертите в спортното ни ведомство", заключи инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK