Протестиращи ресторантьори блокираха Е-79 край Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Те недоволстват срещу готвените противоепидемични мерки

Протестиращи ресторантьори и хотелиери от Благоевград блокираха изцяло главен път Е-79 в местността Полигона край града. 

Близо 400 души, заети в бранша, са излезли да заявят недоволството си срещу готвените от здравното министерство противоепидемични мерки, които трябва да влязат в сила от 7 септември. 

Мирният протест е разрешен от кмета на община Благоевград, Илко Стоянов. 

„Искаме да работим“, „COVID-19 не избира ресторантите пред градския транспорт. Равни условия за всички“, „Свобода за бизнеса“, „Как да си платим наема“, „COVID-19 няма работно време“ и „Не на вечерния час“ са само част от посланията върху разпънатите от протестиращите плакати. 

В района има засилено полицейско присъствие. 

Движението на МПС бе спряно и в двете посоки. След около 15-ина минути Е-79 беше освободен, а движението - възстановено. 

Веднага след това протестиращите се насочиха с автомобилите си към кръговото кръстовище с намерението да го затворят, като започнаха да правят обиколка след обиколка и така на практика го блокираха за останалите участници в движението.  

Пропускат се само идващите от автомагистрала „Струма“, които се движат в посока Кулата и Банско.

Друга част от протестиращите пък паркираха возилата си на главния път и така отново го блокираха. 

„Ние не сме против мерките, но искаме да запазим нашия бизнес, който сме градили години наред. Няма как държавата да нехае за това нещо, защото ни сме данъкоплатци. Ние даваме нужното на държавата и съответно искаме и нужното от държавата“, каза по-рано днес на брифинг пред сградата на Общината заместник-председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград, Васил Димитров. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK