Стоянов: За 2 месеца загубите за ВМЗ - Сопот са за над 100 млн. лева покрай Нинова

Снимка: БГНЕС

По думите на Никола Стоянов загубите са предимно от влошени показатели

Последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред нашия военно-промишлен комплекс, но те не се използват и държавните предприятия дори са поставени на колене в момента, вместо да берат плодовете на високото търсене и да съберат инвестиции и средства за обновление. Това заяви пред БНТ служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

„Моментът беше изпуснат и за последните два месеца само за ВМЗ - Сопот загубите са за над 100 млн. лева покрай действията на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова“, заяви той.

По думите на Никола Стоянов загубите са предимно от влошени показатели на производството, но и заради това, че не са издавани лицензи и инвеститори обмислят оттегляне. 

Служебният министър на икономиката беше категоричен, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с директен получател Украйна. 

По повод доставките на газ  Никола Стоянов отбеляза, че до края на деня утре предприятия ще отговорят на запитванията за това колко от тях използват газ, колко от тях могат да минат на алтернативно гориво и колко могат да намалят потреблението си.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK