Първо място за презентация - дело на ученичка от Първо ОУ – Гоце Делчев

Снимка: Първо ОУ

Акцент в разработката е опазването на околната среда

В навечерието на Световния ден на околната среда, ученици от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев разработиха презентации, съобразени с темата на годината – „Биоразнообразието - своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата“. И точно една от тези презентации беше класирана на първо място! Неин автор е седмокласничката Василена Гинчева.

Наред с останалите достойнства на разработката, силно впечатление прави поставянето на актуални екологични проблеми.

„Последните събития – горските пожари в Бразилия, САЩ и Австралия, нападенията на скакалци в Източна Африка, а сега и пандемията, показват взаимозависимостта на хората с природата, която ни изпраща съобщения“, пише авторката.

В презентацията изрично се подчертава необходимостта от преосмисляне на връзките ни с природата и преминаване към реални действия за нейното опазване. Дават се конкретни идеи за приноса на всеки един от нас в този процес – използване на природосъобразни храни, разделно събиране на отпадъците с оглед тяхното рециклиране, създаване на цветна градина на балкона или в двора, избягване на пластмаса за еднократна употреба, минимално използване на химикали в домакинството…

Подобна загриженост за опазването на природата е изразена и в останалите презентации, което е похвално и достойно за уважение!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK