Задържаха трима ало измамници и техен помагач

Снимка: Infomreja.bg

Измамените са възрастни жени от шуменско село

Непосредствено след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг, малко преди град Смядово. Установена е самоличността на измамника – 66-годишен жител на село Добри Войниково. Изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема. Същевременно в района на великотърновското село Камен, в близост до два автомобила, били задържани и авторите на престъплението – трима мъже с богато криминално минало, двама от които местни жители – на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица.

44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами, осъждан за убийство, грабеж и проникване в чуждо жилище.

46-годишният също е осъждан за убийство, има и криминалистически регистрации за измами.

 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска мърка. 

При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Установено е, че техните жертви - две жени на 83 и 71 години от шуменско село, били подведени по добре познатата схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на хора, които мамят по телефона, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на място, близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по започнатото  досъдебно производство е докладвана на  Районна прокуратура - Шумен, и продължава под  нейното ръководство.

Операцията е проведена от служители на ГДНП, ОДМВР- Шумен, Русе и Велико Търново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK