Изложба разкрива непознати факти, свързани с футболен Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Изложбата ще бъде подредена на пл. „Георги Измирлиев“

Изложба „100 години футбол с любимия отбор“ ще бъде подредена на пл. „Георги Измирлиев“ в областния център на Пиринско.

Експозицията съдържа постерни табла с информация и изображения, оригинални фотографии, документи и предмети, свързани с развитието на футболния спорт в Благоевград.

Тя е първата по рода си в подобен мащаб за нашия град и включва в себе си слабо познати и неизвестни факти за най-масовия спорт.

Изложбата ще бъде открита по инициатива на Община Благоевград, със съдействието на Регионален исторически музей, Сдружение „14-ти Пехотен Македонски полк“, ОФК „Пирин“ – Благоевград, ФК „Пирин лейдис“, ДЮШ „Пирин“, футболните клубове за деца и юноши „Пирин 2001“, Орлетата“ и „Хлапетата“.

Специален принос за експозицията имат още Методи Кехайов, Йордан Стоянов и Димитър Керемедчиев, футболни клубове, граждани, дарители и колекционери, чиито културни ценности са представени в изложбата.

„100 години футбол с любимия отбор“ ще бъде открита на 17 май в 17.00 часа на пл. „Георги Измирлиев“ и от 18.00 часа в Регионален исторически музей.

Организаторите на инициативата канят всички бивши и настоящи треньори, състезатели и деятели, жители и гости на Благоевград да се запознаят с експозицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g