С модерен апарат за магнитно-резонансна томография се снабди болницата в Петрич

Източник: Община Петрич

Магнитно-резонансният томограф ще бъде разположен в заседателната зала на болницата

Модерен апарат за магнитно-резонансна томография получи болницата в Петрич.

Магнитно-резонансният томограф /МРТ/е висш клас апарат за диагностициране на цялото тяло при много кратко време на изследване. Апаратът предоставя превъзходно качество на образите с висока разделителна способност. MAGNETOM Free.Star0.55Т е революционно нов апарат за магнитно-резонансна томография.

С апарата може да се изследва всяка една област на човешкото тяло, благодарение на съвременен софтуер. Оборудван е с уникалната BioMatrixSelect&GO технология, с която апаратът отчита характерните особености на всеки отделен пациент и се адаптира автоматично към тях, така че да се получи перфектно изследване за всеки пациент.

Община Петрич е готова с проекта за преустройство и промяна на предназначението на заседателната зала в сградата на болницата, в която да се разположи апарата за магнитно-резонансна томография /МРТ/, съгласно всички медицински изисквания и стандарти.

Функционалното разпределение на залата ще включва: процедурно помещение; манипулационна; помещение за подготовка на пациента; санитарен възел; техническо и командно помещение; противопожарна система.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK