Без Митрофанова и посланика на Беларус на първото заседание на парламента

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви Надежда Йорданова от ДБ

Мнозинството от политическите партии, представени в 48-ото Народно събрание, е подкрепило възражение на „Демократична България” руският посланик Елеонора Митрофанова и ръководителят на мисията на Беларус у нас да не бъдат канени на първото заседание на новия парламент. Това коментира Надежда Йорданова от ДБ, съобщава Нова тв.

„Получихме подкрепа от „Продължаваме Промяната”, ГЕРБ и ДПС. „Възраждане” и БСП възразиха срещу това решение. От „Български възход” по-скоро показаха становище да се придържаме към общата европейска позиция”, уточни бившият правосъден министър, след като излезе от срещата на партиите.

Позициите на партиите

„Удовлетворени сме, че надделя евроатлантическото мнозинство при вземането на решението - че не следва да се канят посланиците на Русия и Беларус. Считаме, че това ще е правилното решение, което ще вземе администрацията”, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„Решението и позицията на ДПС са ясни, както винаги, а именно - посланикът на Руската федерация да не бъде канен”, обясниха от Движението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK