Йорданова: На предложението ни Митрофанова да не се кани в НС от ГЕРБ и ДПС замълчаха

Снимка: БГНЕС

Йорданова заяви, че „Възраждане“ и БСП са възразили

ГЕРБ и ДПС замълчаха за поканата на руския посланик Елеонора Митрофанова на откриването на 48-ото Народно събрание. Това се случи на организационната среща преди откриването на парламента, каза Надежда Йорданова от ДБ в предаването "Лице в лице".

"Ние от „Демократична България“ остро възразихме срещу това госпожа Митрофанова да бъде поканена на тържественото събрание на заседанието на Народното събрание", добави тя.

Йорданова заяви, че „Възраждане“ и БСП са възразили.

"Единствените, които незабавно ни подкрепиха на това заседание бяха колегите от „Продължаваме промяната“. Става въпрос за формиране на 48-ото Народно събрание при условия, когато в Европа има война, започната от Русия. Тя завзема територия от друга държава. За това става въпрос и с оглед и общественият дебат, който се повдигна „Демократична България“ днес отправи искане до главния секретар на Народното събрание да бъде свикана и проведена нова организационна среща, защото много е важно тържественото заседание на 48-ото НС да мине с достойнство, което се дължи на българския суверен.“, добави Йорданова.

Днес по-рано ГЕРБ обявиха позицията си относно присъствието на руския посланик на откриването на 48-ия парламент. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че депутатите на партията ще бойкотират първото заседание на НС, докато посланика на Руската федерация е в сградата на парламента.

Йорданова коментира реакцията на партията на Бойко Борисов.

„Поведението на ГЕРБ в рамките на 24 часа от няколко различни представители на тази партия, която твърди, че евроатлантическа, ние виждаме различно говорене - не само от гледна точка на детайлите, но диаметрално противоположни становища. Време е да спрат думите и ГЕРБ да започнат с конкретни действия“, заяви тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK