Румен Петков се срещна с Елеонора Митрофанова

Снимка: ПП АБВ

Румен Петков подчерта необходимостта от търсене на диалог

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Н. Пр. Елеонора Митрофанова.  Пред нея той отправи настоятелна молба от името на много родители и ученици да бъде запазено училището към руското посолство, поради изключително доброто образование, което дава на българските деца. В създалата се ситуация обаче, след действията на българските власти, учителският състав е сведен до минимум, което прави невъзможно запазването на училището във вида, в който е, информира посланикът. Тя увери, че при промяна на обстановката и отношенията между нашите държави, това ще бъде сред първите въпроси, които ще намерят благоприятно решение. 

Румен Петков подчерта необходимостта от търсене на диалог и убеждението на АБВ, че той трябва да започне по инициатива на българското правителство за изход от кризата в междудържавните отношения. „Ние, като партия  АБВ в коалиция „БСП за България“ ще настояваме за гаранция, че новото българско правителство (ако се стигне до него) по най-бързия начин ще започне диалог с Русия за намиране на решения, които да гарантират и българския, и руския национален интерес“, посочи той. 

Петков е категоричен, че новото българско правителство трябва да стартира по най-бързия начин преговорите с „Газпром експорт“ за гарантиране газовата сигурност на страната. Но е важен и ефективен диалог, който да позволи образователния, научен и спортен обмен между двете държави. Приоритет е и запазването на туристопотока, което означава с усилията и разбирането на българската страна да бъдат гарантирани възможностите дипломатическите представителства (консулските служби в България и Русия) да работят достатъчно интензивно за издаване на визи за туристи, защото за нас Русия е изключително сериозен туристически пазар. 

Румен Петков и Н. Пр. Елеонора Митрофанова се разделиха с добри чувства и с обещанието, че ще бъдат предадени сърдечни поздрави на близките приятели на България, които по един крайно некоректен начин бяха изгонени от страната ни. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK