Румен Петков: Днес президентът Радев е безалтернативен, не допускам левицата да излезе с друг кандидат

Снимка: АБВ

„Важно е левицата да се яви консолидирана“

Днес президентът Радев е безалтернативен, не допускам левицата да излезе с друг кандидат. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Ние виждаме, че срещу него не просто няма фигура, срещу него като че ли няма способност да се излъчи алтернативна кандидатура и това подвежда. Неговият екип трябва да бъдат внимателни и агресивни в добрия смисъл на думата. Създаването на спокойствие е фалшиво“, каза още Румен Петков. Според него президентът трябва да бъде внимателен особено от сега нататък.

Той коментира, че е важно левицата да се яви консолидирана. „С надеждата съм, че този път всички фигури в левицата, всички хора, които са ангажирани със социалната идея, ще проявят не само разум, а воля на обществото да се даде друга отговорна перспектива“, каза още Румен Петков.

Той коментира и новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. „Никой ляво мислещ, сериозен човек, няма да се подведе по такъв тип лъжа и спекула“, каза още Петков.

Според него без съмнение фрагментацията сред политическите формации е факт.

„За съжаление основните играчи имат същностен принос. Ако се загледаме за омразата и лъжата, която се излъчва през последните месеци, ще видим, че такова нещо не сме имали в българската история“, каза още лидерът на АБВ.

Румен Петков коментира и ваксинационния процес. Той обяви, че не е ваксиниран, тъй като има антитела повече от тези, които са ваксинирани. „Защо трябва да се отида да се ваксинирам, след като имам антитела? Някой е взел рушвет да купи ваксини и сега трябва да продаде ваксините? Ние колко ваксини дарихме на онази държавица Бутан. Сигурен съм, че ако на предното правителство някой каже: „Бутан“, ще каже: „Пропан“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK