Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Снимка: Infomreja.bg

Кирил Петков е предложението за премиер

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK