Ансамбъл „Пирин“ се завърна с голямата награда от Международен фестивал в Узбекистан

Снимка: Община Благоевград

Стоянов се срещна с танцьорите от Ансамбъл „Пирин“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с танцьорите от Ансамбъл „Пирин“, представили достойно Благоевград и България по време на Международен фестивал “Лазги денс” в Узбекистан.

В знак на благодарност за непрестанната подкрепа, творците от Ансамбъл „Пирин“ връчиха спечелените статуетка и грамота на кмета на Благоевград.

„Това отличие ще бъде поставено на видно място в моя кабинет. Целта ми е да стане достояние на всеки един човек, с когото се срещам, без значение дали е жител на Благоевград, посланик или президент. Благодаря на целия творчески състав, тази награда е за всички Вас, независимо дали сте участвали точно в този формат. Вие не преставате да полагате усилия и да прославяте името на Ансамбъла на международно ниво. Вие сте на световната сцена, а точно в този момент, в тези времена, успехът, който постигнахте беше нужен на всички нас. Пожелавам и вярвам, че ще имате още много постижения“, каза кметът Стоянов. 

Той благодари и на спонсорите, финансирали пътуването и участието на Ансамбъл „Пирин“ в Узбекистан – „Хидроенергийна компания“ АД, „Растер юг“ ООД, „Галчев Инженеринг“ ООД, „Трезор груп“ ООД и „Си ел ес солар инсталърс“ ООД.

Мащабното събитие се проведе в рамките на два дни. Родните танцьори се съревноваваха с професионални състави от страни като Сърбия, Русия, Азербайджан. 

„Когато си няколко класи над всички останали, това не може да остане незабелязано. Затова заслужено ни бе присъдено и първото място“, каза ръководителят на Ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров. 

Благодарение на  отличното си представяне творците от Благоевград спечелиха и парична награда в размер на 5000 $.

Фестивалът „Лазги денс“ е насочен към фолклорните богатства на различните страни по света. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK