Два протеста в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев

Снимка: БНР

Даниел Фердинандов: Проф. Тодор Кантарджиев знае как да се справим с пандемията, а тя не отминала

Два протеста в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев организират колегите му от Националния център по заразни и паразитни болести.

Единият е в 7:20 сутринта пред сградата на Националния център, а другият - в 13:00 ч. пред Министерството на здравеопазването.

За четвърти пореден ден хората протестират срещу принудителното пенсиониране на проф. Кантарджиев и настояват здравният министър Стойчо Кацаров да върне на поста  му.

„Ние подкрепяме протеста на колегите на проф. Кантарджиев пред НЦЗПБ защото неговото отстраняване от страна на министъра на здравеопазването не е в най-доброто време, в което да се разделим с толкова важен и обичан специалист“, каза в „Преди всички“ Даниел Фердинандов от фейсбук общността „Наука в кризата“, които организират протеста пред Министерство на здравеопазването.

„Видяхме още смени на ръководители и в други болници, но такъв спонтанен протест никъде няма. Вече около 5000 са подкрепящите връщането на проф. Кантарджиев подписи в онлайн подписката. Важно е да кажем, че ние все още се намираме в здрава криза, коронавирусът не е изчезнал, ситуацията е много деликатна, с появата особено на индийския вариант, при който боледуват много млади хора, това се вижда тук във Великобритания, където съм аз, вече има болни хора между 12 и 25 години. Което ако се случи в България, пак може да нямаме учебна година.

Затова е важно човек като проф. Кантарджиев, който познава ситуацията, знае как да подходи, ръководи с твърда ръка, познава начините за справяне с пандемията, такъв специалист да го запазим поне докато се справим с кризата“, заяви още Фердинандов. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK