Властта готова за нови преговори с превозвачите

Снимка: novini.bg

Държавата няма да допусне пътна блокада, каза транспортният министър

Държавата няма да допусне пътна блокада. Това обяви във Facebook министърът на транспорта Николай Събев. В следващите дни се очаква поредна среща с автобусните превозвачи и властта, заяви за NOVA заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов.

Правителството и министър-председателят са готови да продължат диалога с превозвачите, въпреки изтеклите записи. „Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите, напротив”, обясни зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов.

Недоволството е свързано и с по-сериозния контрол върху субсидиите в бранша, който държавата вече налага, написа в профила си във Facebook транспортният министър. Въпреки обявената блокада за 18-и май, управляващите няма да допуснат прекъсване на превозите. И призоваха за търпение. 

„Аз очаквам те да бъдат поканени отново, но се надявам този път да изпратят представители, които наистина желаят да чуят какво има да им каже правителството, а не да налагат едностранно условие”, подчерта Иванов.

Спирането на вноса на руски петрол ще постави страната ни в „неизгодна позиция“. Затова сме поискали отсрочка каза председателят на парламента Никола Минчев. Той изрази надежда, че отговорът от Европейската комисия ще е положителен.

„За момента трябва да се фокусираме върху реалистичния сценарий, а той е да получим исканото от нас изключение”, добави той. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK