Днес на много места ще има краткотрайни валежи

Снимка: Infomreja.bg

Слабо понижение на дневните температури

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт и въздушната маса ще е силно неустойчива. Още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. По-малка е вероятността за валежи в крайните югоизточни райони. Преди обяд в Дунавската равнина вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, но след обяд бързо ще се смени със североизточен - до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юни.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 6 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 55 мин. и изгрява в 20 ч. и 39 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK