Обсъдиха основните въпроси пред сектора на автобусните превози

Снимка: МТИТС

Служебният транспортен министър Георги Тодоров се срещна с представители на автобусния бранш

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров се срещна с представители на автобусния бранш. По време на разговорите бяха обсъдени основните въпроси, които стоят пред сектора на автобусните превози.

Министър Георги Тодоров заяви, че за ограничаването на нерегламентираните превози на пътници с леки автомобили ще се търси съдействието от всички компетентни органи.

„Ще бъдат предприети необходимите действия за засилване на контрола над нерегламентираните превози на пътници. Разпоредил съм ръководството на ИА „Автомобилна администрация“ да създаде необходимата организация за извършването на специализирани проверки, най-вече в районите на летищата и граничните пунктове“, обяви Георги Тодоров.

По отношение на превозите на туристи с леки автомобили и предложенията тази дейност да бъде регламентирана, министърът посочи, че очаква възможно най-скоро да се проведе среща между експерти от Министерството на туризма, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и представители на бизнеса, на която да бъде обсъден този въпрос.

Дискутирани бяха и изменения на Наредба № 2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. Договорено беше текстовете на наредбата да бъдат обсъдени в работна група на експертно ниво, с участието на представители на бранша и при нужда да бъдат прецизирани.

Обсъдени бяха и възможностите за подкрепа на сектора от държавата. Министър Георги Тодоров заяви, че ще бъде проучена възможността за осигуряване на европейско финансиране чрез оперативните програми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK