Радостин Василев към БСП: Скептични сме към диалогичността от страна на ИТН

Снимка: Нова тв

Това каза спортният министър в оставка и независим депутат Радостин Василев в началото на разговорите с БСП

БСП започна разговори с независимите депутати за съставяне на кабинет. 

Отцепилият се от ИТН депутат Радостин Василев отправи предупреждение към БСП за “диалогичността от страна на ИТН”, съобщава Нова тв.

“С вас може би ще бъде по-лесен разгвора, защото участвахте в подготовката на първия мандат, когато мандатоносител беше ПП. На тези първи разговори поставяме на масата само програмата. Получихме промени и допълнения от ИТН, с които ще ви запознаем”, каза председателят на БСП Корнелия Нинова встъпителните си думи. Тя заяви категорично пред независимите, че по време на тези първи разговори няма да се обсъждат структура и персонален състав на МС.

“Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е серионо и отоговорно да сформира работещо правителство в настоящия парламент. Заедно с колегите сме участвали активно при разработване на законодателната и управленска програма,  когато мандатът беше в ПП”, каза независимият депутат, отцепил се от ИТН, и министър на спорта в оставка Радостин Василев.

“Наясно сме, че българският народ очаква да няма избори и ще направим всичко възможно стига да няма непреодолими различия”, заяви той и отправи предупреждение към БСП. “Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме за това, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха да го покажат и по време на действащото правителство”, категоричен бе Василев.

“Надяваме се вие да успеете да ги убедините като цели и политики. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление”, допълни още той.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK