За поредна година Община Кюстендил се включва в инициативата „Спорт за всички“

Снимка: Община Кюстендил

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност

За поредна година Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българска федерация „Спорт за всички“ за популяризиране здравословния начин на живот и по традиция ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето 2022. Заедно с ОДК, тази година се организира поход, който ще се проведе на 08.10.2022 г. , със сборен пункт стадион „Осогово“ в 10:00 часа, ще продължи по маршрут до къщичката на баба Яга, Хисарлъка и обратно при стадион „Осогово“.

Пред къщичката на баба Яга ще се проведе томбола с участниците в спортното мероприятие, като наградите са осигурени от Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“. Преходът е с продължителност около 2 /два/ часа.

Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините , призив за насърчаване на  повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK