Украйна във фокуса на всички разговори в МС

Снимка: МО

Янев псе срещна с посланика на Федерална република Германия

Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща днес, 24 януари, с  Н.Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна.  Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона. Беше отбелязано  традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно  сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост. 

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK