ЦСКА и "Левски" се изправят в жадуван финал

Снимка: startphoto.bg

Той ще се състои днес от 18:00 часа в "Арена София"

Отборите на ЦСКА и Левски се изправят днес от 18,00 часа в "Арена София" в мечтан финал за баскетболната купа на България.

Достигането на двата тима до сблъсъка за трофея може да се счита за изненада, тъй като не бяха спрягани сред фаворитите за трофея. Това е първи финал между двата най-успешни клуба в историята на турнира от 1993-а насам.

Постижението за ЦСКА е с изключителна стойност, тъй като "червените" се завърнаха след продължително отсъствие едва преди година в българския баскетболен елит.

По пътя към финала ЦСКА елиминира Спартак (Плевен) на четвъртфиналите с 82:63, както и шампиона Балкан с 82:80 след продължение и изключителна драма в полуфинала. Пътят на Левски също не беше осеян с рози. "Сините" стартираха участието си с победа над Берое с 85:78. След това обаче срещнаха сериозна съпротива от тима на Черноморец за крайното 77:73.

През настоящия сезон в НБЛ Левски и ЦСКА се срещнаха два пъти в редовния сезон, като си размениха по една победа. В първото издание на вечното дерби за сезона "сините" спечелиха с 95:92 след продължение в зала "Универсиада" през ноември м.г. Два месеца по-късно "армейците" разгромиха Левски със 78:52 в своята зала.

И от двата клуба призоваха феновете да напълнят залата, а кой ще вдигне Купата предстои да разберем след броени часове./Топ спорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK