КРИБ пред министър Стоянов: Първостепенна задача е подготовката за зимата

Снимка: МИИ

Растящите цени на строителните материали, е друг сериозен проблем

Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване на експертизата на работодателите и синдикатите при формиране на политиките в сектора.

Това са част от приоритетите, които министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ). Разговорът бе по негова инициатива и продължава серията от експертни обсъждания за състоянието и бъдещето на българската икономика, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

За бизнеса приоритетна задача е подготовка на икономиката за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има много неизвестни и около българския План за възстановяване и устойчивост, а това е историческа възможност за страната ни, която трябва да използваме ефективно.

Растящите цени на строителните материали, е друг сериозен проблем на членовете на Конфедерацията. По-добър диалог с изпълнителната власт бе поискан и при мониторинга на проектите с европейско финансиране и отчитане на последствията на глобалната пандемия върху дейността на предприятията.

„В следващите месеци ще имаме пълна координация с Министерството на иновациите и растежа, за да можем да предложим и най-добрите мерки за бизнеса“, обясни министър Стоянов. Той разясни, че вече е проведена оперативна среща с министър Пулев и диалогът между тях ще бъде постоянен. „Нашето правителство няма да има комфорта да се занимава само с организация на избори защото проблемите са много и те искат незабавно решение“, допълни той.

Сред темите, които работодателските и синдикалните организации поставят на разговорите са сигурност на енергийните доставки, Зелената сделка, мерките за насърчаване на растежа. „Времето ни е малко и затова разчитаме на бизнеса и синдикатите да участват активно в процесите и да дават обратна връзка за провежданите политики“, каза министър Стоянов.

От страна на работодателската организация в срещата участие взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK