Вицепремиерът Демерджиев: Не очаквайте от мен незаконни арести

Снимка: БГНЕС

Арести трябва да се правят само тогава, когато са налице законовите предпоставки за това, добави той

"Не очаквайте  от мен незаконни арести“, така служебният вицепремиер и МВР министър Иван Демерджиев отговори на въпроса как оценява ареста на Бойко Борисов, направен от предшественика му Бойко Рашков, съобщава БНР.

Демерджиев каза: "Аз не бих направил такъв арест. Не очаквайте от мен незаконен арест. Така мога да го оценя ареста. Арести трябва да се правят само тогава, когато са налице законовите предпоставки за това, независимо на кого. Не искам да коментирам чужди действия. За моите винаги ще нося отговорност".

След срещата при президента Румен Радев за организацията на изборите на 2 октомври вицепремиерът Демерджиев каза, че задачите са ясни - да се противодейства на купения и корпоративен вот, като има изготвен план за това, ще се ползват и СРС та, каза МВР министъра и допълни: 

"Ще използваме целия ресурс на МВР и на службите, с които сме във взаимодействие. Ние няма да викаме партийни активисти, за да ги предупреждаваме, но ако има данни за лица, които извършват правонарушение, престъпление или се готвят да извършват такива, ще викаме, но партийни активисти няма да викаме. Не се притеснявайте за това.

Мотивирани сме да осигурим равни и честни условия на всички участници в изборния процес. Ситуацията е много динамична. Не забравяйте, че МВР има много отговорности, мигрантският натиск се засилва с всеки ден в момента. Така ще направим, че да изтеглим хора от границата, на тяхно място да вкараме хора от Министерство на отбраната и да обезпечим максимално необходимия личен състав, който да позволи не само провеждане на изборите, но и тези дейности по установяване, и както казах, наказване на хората, отговорни за купения и манипулирания вот".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK