Народното събрание върна Иван Иванов за шеф на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Иванов ще осъществява функциите на председател до встъпване в длъжност на нов ръководител

Мнозинството в Народното събрание върна бившия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов на ръководния пост в регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител, предаде БНР. 

Това стана със 132 гласа "за", 2 "против" и 8 "въздържал се", с което беше подкрепен проектът на решение на "Има такъв народ" за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, който обяви избирането на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров за противоконституционно.

Решението предвижда Иван Иванов да осъществява функциите на председател на КЕВР до встъпване в длъжност на нов ръководител на регулатора.

Преди гласуването ГЕРБ и ДПС призоваха проектът да се подкрепи. От БСП обявиха, че няма да участват в гласуването и няма да подкрепят връщането на Иван Иванов на поста председател на КЕВР. От "Възраждане" обявиха, че ще се въздържат. 

В пленарната зала се стигна до напрежение и взаимни обвинения между бившите коалиционни партньори "Има такъв народ" (ИТН) и "Продължаваме промяната" (ПП).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK